Snel naar:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cultuur in Aruba


De Arubanen hebben een bonte mengeling van voorouders. Het is aan veel Arubanen duidelijk te zien dat ze afstammen van de indianen. Maar er zijn ook duidelijke Nederlandse en Spaanse invloeden aanwezig. De oorspronkelijke indiaanse bevolking werden door de Spaanse veroveraars van het eiland weggevoerd. Later zijn er vanuit Venezuela en Colombia andere indianen gekomen.

De Arubaanse keuken is ook een samensmelting van verschillende invloeden, waarvan de creoolse keuken de grootste invloed is Vanwege de droogte heeft Aruba niet veel eigen producten en moeten er veel geďmporteerd worden. In Aruba zijn er veel verschillende soorten restaurants in verschillende prijsklassen.

Arubanen zijn niet bang voor een feestje, en dat hoor je aan de muziek. De populairste muziekstijlen zijn de calypso, de opzwepende soca en meringue, en een lokale mix die socarengue heet, deze stijl is erg sexy.

Aruba heeft veel bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. Oranjestad is een leuke stad om eens een museum te bezoeken of om tax free inkopen te doen. Op Aruba kan je ook grotten bezoeken die open staan voor toeristen of een safari over het eiland maken.